GAUD´┐Ż I EL MODERNISME A CATALUNYA / Arquitectura / Gaud´┐Ż / Barcelona / Park G´┐Żell

     Inici   Modernisme   Passeig   Museu Virtual   Arquitectura   Escultura   Pintura   Arts Decoratives   Literatura   M´┐Żsica  

     ´┐Żrea especialCatedrals del vi   Edificis desapareguts   Modernisme funerari   Projectes no realitzats   Modernisme catal´┐Ż fora de Catalunya  
     Bibliografia   Novetats   Prop´┐Żsit   Contacti'ns   Dades d'audi´┐Żncia

Gaud´┐Ż: PARK G´┐ŻELL

[English] [Fran´┐Żais] [Castellano]
 El Park:  Dades pr´┐Żctiques   Historia i descripci´┐Ż
 Diferents ´┐Żrees del Park G´┐Żell:  Entrada principal  Gran pla´┐Ża i Sala hip´┐Żstila  El banc  Casa de Gaud´┐Ż  Els camins i viaductes
 Accessibilitat per a minusv´┐Żlids
 Informaci´┐Ż addicional:  Links   Llibreria sobre el Park G´┐Żell   Altres obres de Gaud´┐Ż
 
GaudÝ: Park GŘell Porta d'entrada ferrada

GaudÝ: Park GŘell Entrada principal


Dades pr´┐Żctiques:
Adre´┐Ża:     Carrer d'Olot, s/n.      Barcelona   Codi Postal 08024
Inter´┐Żs:
xxxxx  (5 sobre 5)
Estat de conservaci´┐Ż: El parc t´┐Ż una enorme superf´┐Żcie i la conservaci´┐Ż no es la mateixa a tot arreu, per´┐Ż en termes generals pot qualificar-se d'acceptable o bona. 
Transports:  Autobusos: 24, 25, Bus Tur´┐Żstic
                    Metro: L3 (Lesseps)

Visites: de novembre a febrer de 10 a 18 h., mar´┐Ż i octubre de 10 a 19 h., abril i setembre de 10 a 20 h., de maig a agost de 10 a 21 h. El Parc es obert tots els dies de l´┐Żany, festius inclosos.
Els horaris, preus i altres dades poden variar, aconsellem que ho comproveu pr´┐Żviament.
Serveis:
El parc disposa d´┐Żuna ´┐Żrea de jocs infantils, fonts, bar, llibreria, pista de patinatge, espai per a gossos, arbres catalogats i WC.
Guies disponibles: A la botiga del Park - Llibreria LAIE - es pot adquirir una guia i altres llibres i objectes relacionats amb la casa, Gaud´┐Ż, el Modernisme i Barcelona.
Accessibilitat per a minusv´┐Żlids:  El parc es accessible per a cadires de rodes, per´┐Ż degut a les  pendents i la grand´┐Żria del parc - el desnivell es de 60 metres entre la cota inferior a 150 m. i la superior a 210 m. -, algunes zones son de dif´┐Żcil visita per a persones amb minusv´┐Żlues. Malgrat tot, gaireb´┐Ż la totalitat de les ´┐Żreas b´┐Żsiques, a m´┐Żs d'escales, est´┐Żn comunicades amb rampes i poden visitar-se.
Informaci´┐Ż:
Tel´┐Żfon: (34) 93
413 24 00.  
Ruta del Modernisme

Historia i descripci´┐Ż:
Projectat per Antoni Gaud´┐Ż i Cornet i constru´┐Żt entre 1900 i 1914.
L´┐Żenc´┐Żrrec d´┐Żaquest projecte que havia de ser una aristocr´┐Żtica urbanitzaci´┐Ż amb resid´┐Żncies unifamiliars, va ser fet a Gaud´┐Ż pel Comte de G´┐Żell.
El projecte finalment va fracassar i el parc pass´┐Ż a propietat municipal i des de 1923 es va transformar en un parc p´┐Żblic situat a la part alta de Barcelona.
L´┐Żentrada principal disposa de dos pavellons administratius constru´┐Żts amb pedra, voltes a la catalana i teulades cobertes de "trencad´┐Żs" (revestiment de superf´┐Żcies amb trossos de mosaic irregulars, que m´┐Żs tard va ser utilitzat profusament en el Modernisme). Ambdues teulades son coronades per originals petites c´┐Żpules que recorden la forma d´┐Żun bolet, l´┐Żedifici de l´┐Żesquerra mostra tamb´┐Ż una torre molt estilitzada coronada per una creu de quatre bra´┐Żos t´┐Żpica de Gaud´┐Ż.
Entrant en el parc trobem una escalinata doble separada per diverses figures entre les que figura un drac, abans d´┐Żarribar a una sala hip´┐Żstila de dimensions considerables amb 86 columnes d´┐Żriques massives que sostenen la gran pla´┐Ża del parc. En el sostre d´┐Żaquesta sala es poden contemplar uns plafons acolorits (disseny de Josep Maria Jujol).
Aquesta pla´┐Ża es un preci´┐Żs balc´┐Ż amb vistes sobre Barcelona i el mar i est´┐Ż delimitada per un banc ondulat recobert de trencad´┐Żs.
El parc s´┐Żorganitza al voltant d´┐Żaquesta pla´┐Ża que s´┐Żutilitza per festes culturals i populars.
La totalitat del jard´┐Ż esta comunicat amb camins carrossables o senders per al vianants, molts del quals estan sustentats per viaductes amb columnes rectes o inclinades.
Es un extraordinari plaer passejar per aquests camins a la vegada que es gaudeix de tots els detalls d´┐Żaquesta obra excepcional.

El parc va ser declarat Monument Hist´┐Żric l´┐Żany 1969 i el 1984 la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat.
Espais del Park:
         Entrada principal
         Gran pla´┐Ża i Sala hip´┐Żstila
         El banc
         La casa de Gaud´┐Ż
         Els camins i viaductes
 
 

Links seleccionats cap a altres webs sobre el Park G´┐Żell

http://parkguell.net84.net/    i http://parkguell.net84.net/OT/index.htm (Mateix Web en ALTRES IDIOMES a trav´┐Żs del Traductor de Google).
Parc G´┐Żell - Viquip´┐Żdia 

Park Guell by Antonio Gaudi   
Park Guell - Antoni Gaudi - Great Buildings Online 
 
Llibreria sobre el Park G´┐Żell

 


 
 
Altres obres de Gaud´┐Ż:

A CATALUNYA:
A Barcelona: Bellesguard   Casa Eduard Calvet   Casa Batll´┐Ż   Casa Vicens  
Col´┐Żlegi Santa Teresa   Escoles Sagrada Fam´┐Żlia   Fanals de la Pla´┐Ża Reial i del Pla del Palau   La Pedrera   Pavellons G´┐Żell   Palau G´┐Żell  Park G´┐Żell   Sagrada Fam´┐Żlia   Tanca Finca Miralles   Viaducte del carrer Bellesguard
A La Pobla de Lillet:  Xalet del Catllar´┐Żs  Jardins Artigas
A Matar´┐Ż:  Cooperativa Obrera (atribuit)
A Montserrat:  Rosari Monumental (1er misteri de Gl´┐Żria)
A Santa Coloma de Cervell´┐Ż: 
Col´┐Żnia G´┐Żell
A Sitges (Garraf):   Cellers Garraf

A Tarragona:   Altar de la Capella de Jes´┐Żs i Maria

ALS PA´┐ŻSOS CATALANS: 
A Mallorca:  Renovaci´┐Ż de la Catedral de Palma de Mallorca

A FORA DE CATALUNYA:  El Capricho (Comillas - Cantabria - Espanya)   Casa Botines (Lle´┐Ż - Espanya)    Palau Episcopal (Astorga - Lle´┐Ż - Espanya)

 
OBRA DESAPAREGUDA: 
A Vic:   Fanals de la Pla´┐Ża del Mercadal (Enderrocats)

PUJAR

ANTERIOR

POSTERIOR

INICI